Left
Back to News
Twitter Facebook
Tweet
Share on Facebook

Een sjaal voor Het Gelders Orkest

GeldersOrkest_byMashaBakker-5753

 Spijkers & Spijkers heeft een zijden sjaal ontworpen voor Het Gelders Orkest. De sjaal kent een gelimiteerde oplage. De opbrengst van de verkoop van de sjaals komt volledig ten goede aan nieuwe kleding voor het orkest. Op vrijdag 6 november wordt, voorafgaand aan De vier jaargetijden in de Eusebiuskerk, het eerste exemplaar overhandigd aan Christine Dijkhuis van Omroep Gelderland.

Vorig jaar schonk de gemeente Arnhem Het Gelders Orkest, ter ere van het 125-jarig jubileum, een startbedrag voor nieuwe kleding voor het orkest. Dit bedrag heeft het orkest in de gelegenheid gesteld een sjaal te laten ontwerpen door de Spijkers en Spijkers. De opbrengst van de verkoop van de sjaal wordt besteed aan nieuwe kleding voor de musici van het orkest.

Het orkest – dat haar wortels heeft in modestad Arnhem – startte na ontvangst van het cadeau een zoektocht naar een ontwerper voor een sjaal. De zussen lieten zich inspireren door Mahler en zetten zijn muziek om in een gestileerde geluidsgolf, opgebouwd uit grote en kleine stippen en bollen. De stip staat voor het begin, de bron van elke creatie of het muziekstuk. Vanuit één bol of een muzieknoot ontstaat het hele muziekstuk en de geluidsgolf. Het volledige dessin is een oneindige reeks van bollen in verschillende kleuren en lagen die meerdere sjaals overlapt. Hiermee draagt elke sjaal een stukje van een andere sjaal, en maakt daarmee een verbinding met de andere sjaals uit deze serie. Hiermee zijn alle sjaals met elkaar verbonden als één groot muziekstuk.

Bestel de sjaal nu